Infrarood Sauna

Er zijn 3 soorten stralingen:

IR-A = Korte golf straling (Dieptewerking tot ver in het lichaam)
Kortgolvige infrarood brengt de warmte over door straling. Deze straling (dieptewarmte) dringt door tot ver in het lichaam, de warmte verdeelt zich over de bloedvaten en reeds na korte tijd voelt men de aangename en intense werking van de dieptewarmte. Doordat puur het lichaam wordt verwarmd gaat u transpireren zonder dat de omgevingstemperatuur echt hoog is. U kunt zelfs de deur gewoon open laten, het is namelijk de straling die voor de heilzame werking zorgt.

IR-B = Midden golf straling (Dieptewerking bovenste huidlagen)
Deze straling dringt onmiddellijk in de bovenste huidlagen en heeft met zijn indringdiepte van 3 mm verder als de lange golf.

IR-C = Lange golf straling (Oppervlakte warmte)
Deze straling dringt in tot  onder de opperhuid en zal voornamelijk eerst de lucht opwarmen. Hier bekomt men een hoge omgevingstemperatuur in de cabine. Door deze hoge temperatuur zult u gaan transpireren en met het transpiratievocht verdwijnen afvalstoffen uit het lichaam.

Onze cabine bevat een Full spectrum straler. Deze straler heeft het volledige spectrum van zowel IR-A/B/C: IR-A = 27%; IR-B = 58% en IR-C = 14%.
De Full spectrum dringt tot zeer diep de huid in tot 5 mm. Geen opwarmtijd nodig.
Deze dieptewerking heeft een pijn verlichtende eigenschap, ideaal voor mensen met gewrichtspijnen, spierpijn, reuma, fibromyalgie, grieperig, verkoudheid, artritis en tegen vermoeidheid.
Tevens zorgt deze Full spectrum voor een verbetering van het immuunsysteem, de afvoer van afvalstoffen en een verbetering van de bloedsomloop.
De werking van de stralers zijn tevens getest door het Medisch Spectrum Twente en Saxion Hogeschool in Enschede, aan deze test deden in totaal 17 personen aan mee met medische klachten, hiernaast was er nog een controle groep van 21 personen.
Gedurende 4 weken bezochten de personen 2 keer per week de infraroodsauna. Zowel vooraf als tijdens de sauna sessie en enkele dagen na afloop van de sauna sessie en nog eens een maand later werden de effecten gemeten op de pijn, stijfheid en vermoeidheid.
De uitkomst was verrassend “De patiënten met artritis gavan na 1 sauna sessie van een half uur aan dat de pijn en stijfheid met 40% was afgenomen. Bij de Bechterewpatiënten was de pijn rond 50% afgenomen en de stijfheid zelfs met 60% minder geworden.”

1 sessie infrarood  30min 30€
Abonnement van 10 sessies  260€

Bij problemen raden wij 2 sessies infrarood per week aan.